сряда, 27 януари 2010 г.

богат - беден






здравейте драги читатели,
първо - за много години и дано сме в правилната посока - да сме се оттласнали от дъното или там до където сме стигнали и да сме по пътя нагоре! може да ви се струва малко късно да пиша това предвид,че мина вече месец от новата година, но всичко си има причина и моята е, че тази година започна на бързи обороти, и в работата и в живота - с две думи не ми е скучно и все емоции, къде положителни, къде не толкова, но нейсе, няма празно! дай Боже да се случват повече положителни и по-малко негативни неща!
но, стига за мен! причината да пиша този материал е една тема, която ме вълнува от доста време насам и тя е - в какво се изразява богатството и променя ли се с времето мерната единица на богатството ?!
да ви кажа честно съм далеч от мисълта, че в рамките на една кратка(както съм я подкарал - ... колко да е кратка) статия няма да изчерпам темата, но не ми е и цел и за да стесня малко обхвата имам предвид онова богатство, което се мери лесно - ще рече мателиалното и по скоро - кое е нещото, което прави богатите хора такива - с какво трябва да разполага за да е пред останалите и да печели по-добре!
повода, който ме провокира да пиша по темата е едно интервю, което гледах преди няколко месеца. беше с Оскар Нимайер по повод 101 годишнината му(http://www.youtube.com/watch?v=d77I_5wHA_c - част 1ва и http://www.youtube.com/watch?v=j47zX63K-lE - 2ра част)
да ви призная - силно съм впечатлен от начина на разсъждение на този човек. за мен той е преди всичко човек и след това архитект - нещо което ние понякога забравяме, но живота ни го напомня в дадени моменти! все таки, не това е темата!
темата е за богатството.в днешно време според мен богат е човека, който умее да използва по най-добрия начин информацията, която ни залива отвсякъде и да отсява нужното от ненужното! Оскар Нимайер за мен е пример, как без значение кога си живял и какъв произход имаш, ако има талант и го развиеш - може да си най-добрия, че защо не и в света!
пожелавам на всеки да може поне за миг да успее да види света с очите на този велик за мен човек!!!

п.с. за разтуха съм публикувал няколко снимки от творбите на Оскар Нимайер! съвета ми е да изгледате интервюто в 2 части - според мен е уникално и си струва да се види, чуе ... и осмисли!!!
п.с.с. конктерния повод да пиша това е , че една колежка вчера ми спомена, че се е запознала с Оскар Нимайер на гости в дома му - това е рядък шанс да се докоснеш до хора от такава величина, за което тайничко, но благородно й завиждам, но дай Боже всеки му подобен шанс - има време.