сряда, 18 август 2010 г.

относно блоговете или защо хората пишат



за хората които следят или поне хвърлят по едно око от време на време на това, което пиша със сигурност са забелязали, че пиша рядко, но за сметка на това темите не са кой знае колко интересни.
или иначе какво кара хората да пишат? може би желанието да споделят нещо ново, да са интересни на околните или просто искат да ги забележат. аз не попадам в нито една от горепосочените категории, не защото съм уникален или нещо такова, а просто защото съм достатъчно циничен да не се интересувам от мнението на другите за себе си - с това отпадат възможност две и три... едно - да споделиш нещо ново?!? ми не! аз пиша за неща, които ме вълнуват лично - зелената архитектура, професията архитект, такива неща, не се интересувам от политика и по тази причина не съм интересен за много хора, но и не желая!
остава въпроса какво ме кара да пиша или защо имам блог?!? отговора се крие в това, което не виждате или по-точно до скоро не виждахте, а може би и не забелязвате. казва се "моят списък с блогове", а именно моят постоянен поток от информация, които се старая да следя.
радвам се на всеки нов блог, който открия. хората правят невероятни неща, човек само може да се обогати.
един от последните ми открития е desMena
също така Life at HOK , абе все неща, които ако разглеждаш внимателно намираш какво ли не
stgo- готин испански сайт с клипчета - предимно на franco di capua, който снима невероятни неща. въобще всеки нов блог ме води към нови и нови "места", които човек колкото и да иска не може да посети.
интересен факт е, че икономиката в света все повече се определя не от държавите, а от мегаполисите - http://m.ammoth.us/blog/2010/08/global-hubs-and-mega-cities/ - 50% от населениео на света живее в градовете, а 30% от световния стокообмен се осъществява в едва 100 мегаполиса.
искам да ви покажа нещо, което много ми допадна - банков клон в италианските алпи от Studio KUADRA
http://plusmood.com/2010/08/new-branch-of-the-cooperative-credit-bank-studio-kuadra/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+plusmood+%28%2BMOOD%29
надявам се да ви хареса и да намерите по нещо за себе си в блоговете, които следя,
аз ви обещавам да търся нови и нови интересни неща, а когато има интересно от практиката да ви показвам!

неделя, 8 август 2010 г.

малко снимки от барселона




това са няколко мига от пътуването до един от най-многоликите, космополитни и интересни градове в света! пожелавам на всеки да има възможността да го види и да се наслади на гледките и настроението в този забележителен град! Не публикувам снимки от местата, които всеки е виждал и с които града е известен, те трябва да се видят! снимките са от един квартал с много нови сгради и един със стари. там всичко сякаш е едно , сградите не се конкурират - те се допълват! градът е изключително "зелен" и има въздух за дишане, нещо, което в софия само можем да си мечтаем! има какво човек да си "вземе", пък било то и добро настроение!