сряда, 18 август 2010 г.

относно блоговете или защо хората пишатза хората които следят или поне хвърлят по едно око от време на време на това, което пиша със сигурност са забелязали, че пиша рядко, но за сметка на това темите не са кой знае колко интересни.
или иначе какво кара хората да пишат? може би желанието да споделят нещо ново, да са интересни на околните или просто искат да ги забележат. аз не попадам в нито една от горепосочените категории, не защото съм уникален или нещо такова, а просто защото съм достатъчно циничен да не се интересувам от мнението на другите за себе си - с това отпадат възможност две и три... едно - да споделиш нещо ново?!? ми не! аз пиша за неща, които ме вълнуват лично - зелената архитектура, професията архитект, такива неща, не се интересувам от политика и по тази причина не съм интересен за много хора, но и не желая!
остава въпроса какво ме кара да пиша или защо имам блог?!? отговора се крие в това, което не виждате или по-точно до скоро не виждахте, а може би и не забелязвате. казва се "моят списък с блогове", а именно моят постоянен поток от информация, които се старая да следя.
радвам се на всеки нов блог, който открия. хората правят невероятни неща, човек само може да се обогати.
един от последните ми открития е desMena
също така Life at HOK , абе все неща, които ако разглеждаш внимателно намираш какво ли не
stgo- готин испански сайт с клипчета - предимно на franco di capua, който снима невероятни неща. въобще всеки нов блог ме води към нови и нови "места", които човек колкото и да иска не може да посети.
интересен факт е, че икономиката в света все повече се определя не от държавите, а от мегаполисите - http://m.ammoth.us/blog/2010/08/global-hubs-and-mega-cities/ - 50% от населениео на света живее в градовете, а 30% от световния стокообмен се осъществява в едва 100 мегаполиса.
искам да ви покажа нещо, което много ми допадна - банков клон в италианските алпи от Studio KUADRA
http://plusmood.com/2010/08/new-branch-of-the-cooperative-credit-bank-studio-kuadra/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+plusmood+%28%2BMOOD%29
надявам се да ви хареса и да намерите по нещо за себе си в блоговете, които следя,
аз ви обещавам да търся нови и нови интересни неща, а когато има интересно от практиката да ви показвам!

3 коментара:

 1. Защо усешам някакъв лек укор, отправен към читателите?

  ОтговорИзтриване
 2. не знам защо, но аз не долавям! просто споделям:)

  ОтговорИзтриване
 3. кажи речи и аз си направих блог тук по същата причина.., с уговорката, че съм го правила по няколко начина.. и на други места, но все някак не успявах да следя нещата, както бих искала.. Тук ми допадна *актуализацията* и реших да опитам и тук :)))

  дори си преписах един стар постинг(относително казано), за да ми е приятно да си посещавам блогрола.., а кой знае, може да направя и втори :)

  ОтговорИзтриване