петък, 28 януари 2011 г.

относно архитектурните конкурси и по-специално един
Здравейте драги Читатели,
отдавна не съм писал и може би една от причините е това което виждате.
Отдавна се канех да взема участие в конкурс и ето че го направих, заедно с малък екип - Юлето, Мерсина, Владислав (за който не знае, това са съпругата ми, кумата и кума - все архитекти). Кой повече, кой по-малко всеки даде по нещо от себе си за да стане този проект реалност. Не искам да ви губя времето в обяснения кое, как и защо, по причина, че за мен по-ценно е самото участие и най-вече самата идея, че се участва. За родните конкурси дори и не желая да отварям дума, за това ще замълча. Що се отнася до този - стори ми се, че е обозримо един малък екип от способни и амбицирани млади хора да се справи със задачата. Речено - сторено, поумувахме ние, решихме да е това и направихме визуализациите(изцяло дело на Владислав - http://blog.wireframe-studio.com/), подготвихме текстовата част в която обясняваме колко "зелена" е нашата сграда(главно Мерсина) и таблото(това май беше от мен) и го изпратихме за оценяване.
И така до онзи ден, когато обявиха резултатите. Да ви призная аз лично много харесвам резултата и си мислех, че може и да сме премирани, но уви, не сме http://www.arquitectum.com/index.php
Разгледахме какво са направили колегите и си сверихме часовиника. Общо взето резултатите са субективни, както всеки един архитектуран конкурс, ние сме пристрастни. Все едно - доволни сме от това, което се получи и ще го повторим, а кой знае, може и да потретим и ... Времето ще покаже.
Надявам се да ви допада, а на себе си да мога до публикувам още много авторски неща наред с добрите примери от световната практика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар