събота, 9 октомври 2010 г.

какво правим - срещу - какво искаме да правим ...
отдавна не съм писал и ми се искаше да драса някой ред и ето, пиша. темата е за това, как работата ни отдалечава от нещата с които наистина искаме да се занимаваме.
отдавна започнах да пиша това и сега продължавам. точно след края на София Аркитекчър Уиик, на която не присъствах, по ред причини, които за вас не биха били интересни.
Макар и чрез интернет следенето на седмицата аз много харесвам идеята и реализацията. това за мен означава, че в България нещата се случват и има действаща. мислеща и адекватна на случващото се по света архитектурна колегия. радва ме, че толкова много колеги обръщат внимание и са в час със световните тенденции в архитектурата - факт е, че това са млади хора с поглед в бъдещето, но и здраво стъпили на земята, тук и сега. с други думи - свеж полъх в нашата практика. дано това да продължи и да виждаме още много реализации със съвременно звучене. дано макар и нискобюджетни нешата, които се случват да бъдат смислени и осмислени. както беше отбелязано на последната pecha kucha "реализациите на проекти без идея струват точно толкова, колкото и тези на смислените проекти" - силно го вярвам, дори и по-скъпо.

снимките са от фейсбук профила на SAWeek и са само един поглед към многоликото събитие продължило цяла седмица.

а за темата пожелавам на всички да правят това, което им е по сърце и по-рядко да правят неща по принуда.

относно събитието, дано има още много такива и да се поддържа високото професионално нива на организацията. поздравления за организаторите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар