сряда, 31 март 2010 г.

малко архитектура!


Уважаеми читатели,
колкото и малко да сте, аз се радвам да има някой, който да се интересува от нещата, които вълнуват и мен или поне да четат!

Това е одобрената фасада на този хотел, за който писах в предната статия!

Не съм убеден колко "зелен" ще се получи в крайна сметка, но има някаква вероятност да е една от малкото "позеленяващи" сгради. Надявам се това да става тенденция, а не самотно птиче, което "пролет не прави" !

За това си мисля, че ние архитектите сме длъжници на природата, и човечеството и трябва все по-отговорно да мислим за бъдещето. Чрез промяна на нормативната база да се създаде тененция за завишаване изискванията за енергийна ефективност на сградите. Според мен има голям смисъл, та дори и само да се прави доклад като този сега. След това паспортизацията на сградите би следвало да въведе ясни правила! Дано това не го "побългарим"

и в заключение бих желал да ви пожелая весели празници с повече мисъл за бъдещето!!!

3 коментара:

 1. Пожелавам ти успешна реализация на тази несъмнено хубава сграда. Дано си попаднал на верния Инвеститор, за да я изпълни докрай и максимално да съответства на заложените "зелени" идеи в проекта.

  Весели празници!

  ОтговорИзтриване
 2. много ти благодаря Ванче! да ти се връщат пожеланията! дай Боже да има разумни хора с поглед в бъдещето, които са склонни да ни се доверят! знаеш ли на последък какво ми се иска - да науча повече за тези технологии и практики и лека полека да ги прокарваме в проектите! мисля, че е наш дълг като архитекти да мислим за бъдещето!!! весели празници!

  ОтговорИзтриване
 3. Успех и от мен!И повечко разумни инвеститори /с дълбоки джобове/гледащи малко напред във времето ;)

  ОтговорИзтриване